петък, 14 февруари 2014 г.

Най-интересните модели LED крушки на пазара

Крушката с нажежаема жичка е вече в историята. С редица решения за повишаване на енергийната ефективност в Европейския Съюз, САЩ и Китай предприеха стъпки за извеждане на традиционното осветление от употреба. Вече може да се сбогувате със старите крушки от 40 или 60 вата. Но не бързайте да тъжите, защото имат достоен заместник в лицето на LED.


Никой не е очаквал промяната да се случи толкова бързо след повече от 130 години употреба на крушката измислена от Томас Едисън. Но изключителния напредък в развитието на LED технологиите доведе до тяхното налагане на пазара като най-ефективната алтернатива за осветление на дома, магазина или производствената база. Да, осветлението предлага за всеки по нещо – богато разнообразие от продукти, яркост, цвят, дизайн и дори интелигентно управление чрез вашия телефон или таблет.

 Потребителите, които са готови да направят инвестиция в бъдещето ще намерят голям избор от нови „умни” решения за техния дом или бизнес. И дори да не ви се е налагало да сменяте крушка скоро, не се притеснявайте. Тук сме подбрали най-интересните модели LED крушки на световния пазар днес. Надяваме се с наша помощ да направите дома си по уютен и функционален.

Светодиодна крушка с 20 години гаранция от Philips

Ако търсите обикновена LED крушка, която да замени въздесъщата 60 ватова с нажежаема жичка, поставете точно тази на първо място в списъка си. Със яркост от 800 лумена при консумация само на 9.5 вата енергия, това е една от най-енергийно ефективните диодни крушки изработвани до момента. С гаранция за експлоатация от 20 години, изборът няма да е никак труден!

LED крушка от Insteon 

Феновете на най-новите технологии просто ще се влюбят в тази крушка. Още повече, ако искате да автоматизирате дома си. Какво предлага този продукт? Изключителните 50 000 часа живот, което го прави един от най-издръжливите на пазара. Но това не е всичко. Крушката е димируема без да има нужда от димер! Просто я инсталирате, свързвате към специален контролер и можете да контролирате яркостта на осветлението от дивана в хола. Ако имате сензори за движение можете да ги свържете към контролера и крушката да светва автоматично, когато влезете в стаята.

Philips SlimStyle LED крушка

В последните години се наблюдава сериозно темпо в развитието на LED технологиите и по-специално при тези за широка употреба. Новата Slim Style крушка от Philips е може би един от най-очакваните продукти на пазара за LED осветление за 2014 година. Тази светодиодна крушка не изглежда по стандартния начин, а е сплескана и издължена като светодиодите са разположени по периферията на тялото. Идеята на инженерите зад този странен дизайн е липсата на система за охлаждане. Това прави крушката по-лека. Но както споменахме тя се очаква да излезе на пазара през 2014, тъй че ще трябва да почакаме докато видим дали този смел дизайн ще и функционален. Липсата на охлаждаща система води до изводи, че цената на крушката може да доведе до радикални промени в цените на LED осветлението!!!

Philips “Hue Connected Bulb”

Инженерите от Филипс не спират с причудливите си хрумвания. Те са подготвили пакет от 3 крушки и котролер, който се свърза към рутера в дома ви. А какво предоставя пакетът? Домашно осветление, което променя цвета си по задание. Например, любимият отбор излиза на терена или повежда в резултата – бам, крушките в хола започват да мигат в избраната от вас светлина. Ако имате акции на борсата може да настроите светлината съответно да свети зелено, когато цената на акциите се покачва или пък – червена, когато пада. Но имайте в предвид, че това е скъпо удоволствие – цената е точно $199.

LED Крушката на ilumi   

Ако сте изкушени от горното предложение от Филипс, но не искате да харчите толкова много само, за да купите три крушки, то офертата от ilumi е точно за вас. С цена от $60 получавате крушка, която може да котролирате от смартфона си без да инсталирате котролер в дома си. Само трябва да инсталирате крушката и да свалите апликация за управление.

TPC Безжичен LED Комплект

Не е задължително да окачите дома си с „умни” цветни крушки. TPC предлага пакет с три LED крушки, светещи в белия диапазон. Процесът е до болка познат – свързвате управляващото устройство към рутера, завивате крушките, сваляте мобилната апликация и вече може да контролирате осветлението от смартфона си. А ако не искате да използвате телефона си всеки път, когато искате да намалите осветлението в стаята, към пакета има и дистанционно управление. Така ще можете само с едно натискане на копчето да настроите светлината за кино вечер, работа или пък романтична вечеря с интимната ви половинка. Цена - $109.

Без притеснение може да твърдим, че е единствено въпрос на време ЛЕД осветлението изцяло да превземе пазара. С оглед на големите икономии и възможностите за интелигентно управление големи хотелски и търговски вериги и дори цели градове подменят с LED осветлението си. Някои от по-предприемчивите дори залагат още от самото начало на LED технологиите, което е напълно разбираемо!

Няма коментари:

Публикуване на коментар