сряда, 1 юли 2015 г.

Няколко приложения на LED ленти за дома




    

    LED технологиите се развиват с изумителна скорост и предлагат иновативни, евтини и модерни варианти за осветление. Поради своята ефективност те намират приложение както в дома, така и в големи търговски помещения, офис сгради, складове и т.н.


Производителите на LED осветление предлагат на пазара разнообразни продукти като LED крушки, пана, прожектори, пури, ленти и други. По този начин потребителите могат да намерят точния за тях и тяхното помещение продукт. Това може да стане ако се отбият в някой от магазините за LED продукти или поръчват нужните им такива онлайн.

Какви ЛЕД ленти да изберем?


Сред най-предпочитаните и най-често използваните продукти за осветление са LED лентите, които се разделят на няколко различни вида. Те са отлично допълнение към интериора на дома, лесни са за монтиране и се предлагат на изгодни цени.

Определящ фактор при LED лентите са диодите, които са използвани при тяхната изработка. Към момента едни от най-купуваните модели са SMD3528 и SMD5050. Най-голямо разпространение намират LED лентите, които работят при напрежение 12 V, макар че се ползват и такива, работещи с 24 V.

LED лентите излъчват мека светлина, действат успокояващо и създават приятно настроение. В цветово отношение, LED лентите могат да бъдат намерени в различни варианти, което е изключително подходящо за разнообразните по вид и функция помещения в дома. В допълнение, белият цвят при LED лентите се използва в два различни нюанса – студено бяло (наподобява светлината на луминесцентните лампи) и топло бяло (напомня светлината, излъчвана от слънчевите лъчи).

ЛЕД лентите от модел SMD5050 позволяват промяна на цветовете. Те спадат към така наречените RGB ленти и разполагат със специален контролер, който позволява смяната. Тези светодиодни ленти са особено подходящи за всекидневната, тъй като цветовете могат да се сменят според желанието и настроението на живеещите в имота като се постига една или друга атмосфера.

Потребителите следва да знаят, че ЛЕД лентите, както и техните захранвания се предлагат с три степени на влагозащита като това е обозначено на тях: 
  • IP20 могат да се използват само в сухи помещения. Те са подходящи за вътрешна употреба в кухни, дневни и спални.
  • IP65 са влагозащитени и биват използвани в помещения, в които има влага, като например баните с душ-кабини и вани. 
  • Потребителите, които търсят напълно водозащитени LED ленти, трябва да се насочат към модел IP68. Те са подходящи за външно осветление и могат да бъдат монтирани в беседки на двора, на веранди и на тераси.


Тъй като LED лентите могат да бъдат с различни нива на цвят и яркост, в дома те могат да бъдат използвани като източник на светлина под и над кухненски шкафове и тези за баня, скрити в первази и панели за подчертаване на даден ефект в помещението, около бар плотове, в окачени тавани, а също във витрини и шкафове, около озвучителни системи и на гърба на телевизора.


Съгласно степента им на защита, LED лентите могат да бъдат монтирани и около прозорци, входове и стълби, като осветление за Коледа или други поводи за празнуване. За привличане на вниманието, 

Няма коментари:

Публикуване на коментар