петък, 10 януари 2014 г.

Мисия Еко Светлина - Преминаването към LED осветление е Световна Мисия

Ако наистина искате да помогнете за спасяването на нашата планета, едно добро начало е да промените начина си на живот. Има много начини да направите това – да консумирате умерено храна, да пестите вода или пък да намалите количеството електроенергия, което изразходвате.
Дори и тока от АЕЦ „Козлодуй” да е евтин, другите източници компенсират както с цена, така и с нивата на замърсяване, което причиняват.

Но ако наистина сте си поставили за задача да намалите количеството енергия, което използвате и да спестите не малко пари за семейния си бюджет, ЛЕД крушките са едно добро начало в правилната посока. Освен, че са по-издръжливи и до 5 пъти по икономични, ЛЕД осветлението ви предлага и огромно разнообразие при подреждане и оформяне на интериора на вашия дом. Но да се върнем на главната тема -  как ЛЕД крушките в дома ви помагат на природата?

ЛЕД Крушките са пръв приятел на Майката Земя

Нека да видим защо ЛЕД осветлението е по-добрия избор за вас и вашия дом:

  • Използвайки ЛЕД крушки намалявате вредните емисии в природата. Тъй наречената „зелена енергия” се оказва твърде скъпо удоволствие, а и все още не е доразвита като технология. От друга страна все още голяма част от произведеното електричество идва от централи, които използват въглища или друг вид земно гориво. А това води до отделяне на огромно количество въглеродни емисии в атмосферата. Но това може да се промени, ако използвате крушки с ЛЕД технология. Те консумират по-малко енергия и са в пъти по-ефективни. Така просто няма да има нужда да се произвежда толкова много електричество. Следователно отделените вредни емисии ще намалеят.
  • ЛЕД осветлението не хаби излишна енергия. Крушките с нажежаема жичка са унищожител на електричество. 98% от консумиранта от тях енергия се отделя като топлина, а едва 2% - за осветление. По-добре се топлете с климатик или печка. С крушки излиза скъпо. Пък и тяхното предназначение е да светят, нали така?
  • ЛЕД продуктите не съдържат вредни елементи. Живакът и оловото са едни от най-тежките и токсични метали в природата. А флуросцентните и халогенни лампи работят благодарение на тези два елемента. Много често старите лампи биват извхърляни директно на бунището, а не на специални места. Оттам вредните метали се пропиват в почвата, а от там има много пътища, по които да достигнат до човешкия организъм.

ЛЕД крушките ви пестят пари всяка секунда, когато работят

Песимистите ще кажат, че в сравнение с другите видове осветление, ЛЕД крушките са по-скъпи. Да, това е така, но те не взимат в напредвид, че по-високата първоначална инвестиция се възвръща в пъти през експлоатационния период на крушката. Освен, че както вече споменахме ЛЕД крушките са пъти по ефективни, те доставят много по ярка светлина и издържат до няколко години повече от флуросцентните лампи.