понеделник, 15 юни 2015 г.

Качественото захранване - основен компонент на всяка LED осветителна система


Повечето от потребителите вече са информирани за множеството предимства и качества на LED осветлението, което освен енергоспестяващо и икономично, има и отношение към опазване на околната среда. С навлизането на модерните светодиодни технологии, потребителите могат да избират от различни ЛЕД продукти според нуждите и мястото, на което ще ги използват.



Видове LED Осветление



Сред най-популярните форми на LED осветление са предлаганите на пазара и в онлайн магазините LED крушки, лампи, пури и ленти, панели и спотове. Всички тези продукти създават приятна и спокойна атмосфера и са отлично решение за осветление с дълъг период на експлоатация и висока икономичност.

Изброените продукти са свързани с LED захранване, което е основен компонент в системата на осветление. захранването е онзи компонент, който регулира електрическия поток преминаващ през системата. Той осигурява съответно напрежение от 12 V или 24 V според вида на продукта. Захранването е от много голямо значение за LED осветлението – ако има нестабилност в подаваното напрежение, то това ще доведе до понижена ефективност и намален период на експлоатация на ЛЕД лентата или крушката.


Как да изберем ЛЕД захранване


Какво точно LED захранване ще изберем зависи от това къде смятаме да инсталираме крушките и колко ще бъде техният брой. Самите лампи могат да бъдат невлагозащитени, влагозащитени и водоустойчиви, съответно IP20, IP45 и IP65, като се избират в зависимост от мястото, на което ще бъде монтирано LED осветлението. В случай че планираме осветление навън то тогава трябва да се насочим към влагозащитените лампи и ЛЕД захранване за външна употреба. То надеждно и издръжливо и се предлага със защита от претоварване и късо съединение. Предлаганото LED захранване за външна употреба е с добра вентилация и с капак, който го защитава от сняг и дъжд.

Захранването за употреба в закрити помещения бива много различни видове, като всички те са със защита от претоварване и от късо съединение. Има и водоустойчиви LED захранвания, което е с висока надеждност и може да бъде използвано в плитки води. Този тип захранване също се предлага с защита от натоварване, късо съединение и свръхнапрежение.

При избора на подходящо захранване, потребителите следва да изчислят броя на осветителните тела, които следва да се свържат, като разделят мощността на захранването и тази на една от използваните LED крушки. При всички случаи следва да се остави запас от 10% от мощността.


Тъй като нестабилното напрежение в мрежата е сред основните причини за намаляване на експлоатационния период на LED осветлението и съответно за тяхната понижена ефективност, изборът на качествено LED захранване е изключително важен. Подходящото LED осветление води до безпроблемна работа на всички използвани продукти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар