понеделник, 20 октомври 2014 г.

Декоративно осветление с LED Ленти



Едно относително ново решение, когато говорим за осветление са LED лентите. Те притежават редица предимства, които ще ви грабнат от пръв поглед и ще гарантират вашето задоволство във всеки момент на тяхното използване, без значение къде сте решили да ги инсталирате. Тези осветителни елементи се използват масово там, където е търсен по-свеж и модернистичен ефект в интериорен или екстериорен аспект.


Т.нар. LED ленти съществуват в различни форми, които могат да се различават по редица показатели.


Цвят

Тук също съществуват 3 различни подвида:

  • Едноцветни LED ленти – червени, сини, зелени, студено бяло, топло бяло и т.н. 
  • Аналогови LED ленти – едноцветни, но техният цвят може да бъде променян като най-често за тази цел се използва дистанционно управление 
  • Дигиталните LED ленти – многоцветни, чиито цвят също обаче може да бъде променян – те се използват най-често за изграждането на LED екрани и различни визуални ефекти 

Типове диоди 

Съществуват и различни типове диоди, които се интегрират в LED лентите:

  • 3528 – този тип диоди са по-евтини и не толкова мощни, а тяхната употреба е най-масова 
  • 5060 – по-добри диоди, които имат и по-сериозна мощност, както и чудесни цветови характеристики 
  • 5050 – това е китайска версия на по-горните 5060, която обаче има по-малка мощност, за да се понижи цената им 

Брой диоди на метър

Най-често LED лентите включват между 30 и 120 диода на метър, като са възможни и вариации от 42 и 60 диода/метър. Колкото повече диоди има в една LED лента, толкова по-силно свети тя, но и цената й е по-висока.

Един специфичен показател, на който да се обърне внимание е, че при използването на мощните 5060 диоди, то максималното насищане на лентата е 60 диода на метър, тъй като отвъд този брой се генерира прекомерна топлина. Логично на пазара по-масово се предлагат LED ленти с по-малко насищане на диоди, тъй като българският потребител формира крайното си решение за покупка, изключително фокусиран върху цената на LED лентата.



Използването на LED ленти е възможно в редица аспекти, сред които

  • Заведения, клубове, дискотеки 
  • Магазини, шоуруми, студия 
  • Домове Офиси Екстериорно осветление
  •  Външна реклама 
  • Телевизионни студия 
  • И т.н.

 На практика LED лентите могат да заменят почти всякакъв друг тип източник на светлина и то на една съвсем разумна цена, а рентабилността става ясна с времето на тяхното използване чрез икономията на електричество, която е лесно забележима.

Според нуждите си, можете да изберете различен тип LED ленти, които да отговарят на вашите идеи. Ако търсите екзотично осветление за дома си например, то не е нужно да купувате по-скъпите варианти, защото дори тези с по-малка мощност ще са идеални за вас и вашите близки.

В случай че търсите вариант за осветяването на бар обаче, далеч по-добра идея е да изберете LED ленти със сериозна светимост, за да създадете една наистина неповторима атмосфера за посетителите, които посещават вашето заведение. Ако не сте сигурни за как точно да разположите лентите и на какви цветове да наблегнете най-добре се свържете със студио за интериорен дизайн и се консултирайте преди да пристъпите към действие.

 LED осветлението е един страхотен начин да придадете страхотен привкус на всяко помещение. Възползвайки се от неговите предимства, то със сигурност ще останете очаровани от качествата, които то предлага и няма да искате никога повече да го замените със стандартните осветителни елементи, които сте ползвали преди това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар